Draugs ieteica! Siera bumbas ar noslēpumu (+recepte: soli pa solim)

Vakara stundās kāds interesants seriāls vai filma? Ir vēlešanās apēst kaut ko garšīgu, bet ko? Izcilais našķis palutinās jūs jebkurā brīdī!

Siera bumbas ar riekstiem un burkāniem ir ēdiens, kurā kombinējās neticami maiga siera garša, riekstu kraukšķīgā tekstūra un burkānu sulīgums. Apbrīnojama sastāvdaļu kombinācija padara kulinārijas šedevru ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu.

Sāksim ar galveno sastāvdaļu – sieru. Siera bumbas tiek gatavotas no dažāda veida mīkstajiem un cietajiem sieriem, kas ēdienam piešķir neatkārtojamu garšu un aromātu. Krēmsiera un kraukšķīgo riekstu kombinācija rada interesantu tekstūru un garšu kontrastu. Rieksti arī bagātina ēdienu ar veselīgām taukskābēm un vitamīniem.

Savukārt burkāni piešķir siera bumbām svaigumu, košu krāsu un papildus vērtīgas īpašības. Burkāni ir bagāti ar beta-karotīnu, kas ir antioksidants un palīdz uzturēt veselīgu ādu un redzi. Burkāni ēdienam piešķir arī saldenu garšu, padarot to vēl pievilcīgāku gardēžiem.

Siera bumbas ar riekstiem un burkāniem var pasniegt gan aukstā, gan karstā veidā atkarībā no vēlmes un gaumes.  Šis ēdiens ir lieliski piemērots kā uzkoda vakarā vai pusdienām. Tās lieliski papildinās svētku galdu un kļūs par izcilu cienastu ballītē.

Ir svarīgi atzīmēt, ka siera bumbu pagatavošana ar riekstiem un burkāniem neprasa īpašas prasmes vai daudz laika, tāpēc tā ir piemērota gan pieredzējušiem pavāriem, gan iesācējiem. Siera, riekstu un burkānu kombinācija rada gardu ēdienu, kas noteikti iepriecinās visus viesus un tuvākos. Izmēģini recepti un palutini savus mīļos!

 

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Porciju daudzums: 2

 

Sastāvdaļas

Olas – 2 gabali

Ķiploki – 1 daiviņa

Burkāni – 1 gabals

Cietais siers – 50 grami

Majonēze – 2-3 tējkarotes

Sāls – pēc garšas

Grieķu rieksti – 100 grami

Pagatavošana

Vāra cieti vārītu olu: liek aukstā ūdenī un vāra pēc vārīšanas 8–10 minūtes. Pēc tam atdzesē, nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.

Ķiplokus un burkānus nomizo un dārzeņus sarīvē uz smalkās rīves.

Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Sajauc olas, ķiplokus, burkānus, sieru ar majonēzi, pievieno sāli pēc garšas, visu samaisa.

Atkarībā no burkānu sulīguma proporcionāli pievieno majonēzi. Masai nav jābūt pārāk šķidrai.

Valriekstus apgrauzdē uz sausas pannas 3-4 minūtes. Ar mitrām rokām no siera maisījuma veido bumbas un iespiež veselus riekstu gabalus.

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment